Λευκή σημαία υψώνει ο Αλέξανδρος Κολιάδης στον Γιώργο Χατζημάρκο που απαντά για "συμπλεγματικούς"... δημάρχους

Μήλον της έριδος το "τέλος ανθεκτικότητας"

Μετά τα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έρχεται η επίθεση φιλίας από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.
Συγκεκριμένα ο κ. Κολιάδης με παρέμβασή του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κλεάνθη Λοϊζού στο ΚΟΣΜΟΣ 93,8 υπεραμύνθηκε του δικαιώματος που έχουν οι δήμαρχοι τα συνδικαλιστικά τους όργανα ΠΕΔ και ΚΕΔΕ να διεκδικούν υπέρ των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα όμως αναγνώρισε την ουσιαστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στην διεκδίκηση του "τέλους ανθεκτικότητας" που από το 2016 έως και σήμερα τα χρήματα αυτά που καταβάλλονται από τους τουρίστες και εισπράττονται από τους ξενοδόχους, καταλήγουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Συγχρόνως όμως ανέφερε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς των δήμων στην διεκδίκηση του τέλους αυτού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΟΣΜΟΣ ο Περιφερειάρχης Γιώργος χατζημάρκος φέρεται δυσαρεστημένος με τον κ. Κολιάδη μετά και την δήλωση του Δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου, ότι οι δήμαρχοι ομόφωνα συμφώνησαν με τον πρόεδρό τους, δήμαρχο Ρόδου, γιατί πίστευαν ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε ενημερωθεί από τον κ. Κολιάδη. Κομβικό σημείο στη συζήτηση στο ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 83,8 υπήρξε ακριβώς αυτό το θέμα, κατά πόσο δηλ. ο κ. Κολιάδης είχε ενημερώσει τον κ. Χατζημάρκο πριν την εισήγησή του στην ΠΕΔ για την διεκδίκηση του τέλους αυτού που δήθεν θα πήγαινε υπερ της Περιφέρειας παρά την αντίθετη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να θυμίσουμε ότι εάν τελεσφορούσε η προσπάθεια της περιφέρειας, το τέλος ανθεκτικότητας να περιέλθει εδώ όπου εισπράττονται τα χρήματα αυτά, κατά 75% θα πήγαιναν υπέρ της ύδρευσης, της αποχέτευσης, των λιμανιών και της παιδείας, δηλαδή υπέρ των δήμων. 


Άμεση ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, σε ερώτηση του ραδιοφώνου ΚΟΣΜΟΣ 93,8. Συγκεκριμένα ανέφερε:
"Περιμέναμε ότι οι δήμαρχοι θα αντιμετώπιζαν το θέμα με περισσότερη ωριμότητα. Λυπάμαι γιατί δεν έγινε αυτό αλλά και δεν εκπλήσσομαι. Γιατί κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον ψυχισμό τους, τα συμπλέγματά τους.... να σταματήσω εδώ γιατί μετά θα περάσω στη σφαίρα άλλων επιστημών", τόνισε με νόημα ο κ. Χατζημάρκος.