The Rhodes Co-Lab - Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτικές εξελίξεις

Η συνάντηση με το μέλλον στην εποχή της κλιματικής κρίσης έγινε στοίχημα, απέναντι στο οποίο προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε. Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 93,8 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος "έγινε η παρουσίαση του δικού μας σχεδίου του σχεδίου της Ρόδου στην Αθήνα". Παρόντες οι συνοδοιπόροι και εταίροι ο Πρόεδρος του TUI Group Sebastian Ebel, ο Πρόεδρος του TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου, το Υπουργείο Τουρισμού, η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη, και το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, ο Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος ΞΕΕ και η ευρωπαϊκή HOTREC, ο Ιωάννης Χατζής, Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ και Πρόεδρο ΠΟΞ και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ρόδου Βαΐος Καλοπήτας.
Παρόντες επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, οι Βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Υψηλάντης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Μαριάνα Νικολαΐδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Παναγιώτης Τοκούζης, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κώστας Μακέδος, ο Πρόεδρος του Ηatta Λύσανδρος Τσιλίδης, να σχέδιο που έχει προϋπολογισμό, έχει χρονοδιάγραμμα, έχει συγκεκριμένες δράσεις και στοχοπροσήλωση.
"Η παρουσίαση του έργου που μετρά ήδη πάνω από 100 εμπλεκόμενους φορείς και ενεργά μνημόνια συνεργασίας δεν ήταν μόνο μια εκδήλωση. Ήταν και μία πρόταση μομφής στην περίοδο που ο τόπος παρακολουθούσε το μέλλον μας ως θεατής και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην περίοδο της μάχης για το αύριο στην βάση ενός σχεδίου στηριγμένου στις δικές μας δυνάμεις", ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Παράλληλα ευχαρίστησε τον παγκόσμιο κολοσσό TUI για την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, για την εμπιστοσύνη στο Νότιο Αιγαίο και τη Ρόδο. Γιατί το "The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination" δεν είναι μόνο φάρος βιωσιμότητας και καινοτομίας αλλά ο δρόμος που η Ελλάδα μπορεί να διαβεί και να γίνει πρότυπο για όλο τον κόσμο.
Στη συζήτηση στο ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 93,8 συμμετείχε και η υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ Δρ. Κουτσουπιά Μαρία-Ωραιοζήλη, πρόεδρος στο Ινστιτούτο Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα “Rythmisis” και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.
Στην εκπομπή ακολούθησε και το πολιτικό μέρος με τον Δημήτρη Ζανετούλη και τον Γιώργο Τσαρούχα από τον ΣΥΡΙΖΑ.