Μετά την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία, η Ελευθερία Φτακλάκη, πρώην αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρώην τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ΚΟΣΜΟΣ, τονίζει ότι δεν πρόκειται για μεταγραφή από μία παράταξη σε κάποια άλλη, καθώς η ίδια είχε αποχωρήσει καιρό πριν από το ΠΑΣΟΚ , αλλά για την αξιολόγηση μίας σημαντικής πρότασης από μία κυβέρνηση που πιστεύει στις πολιτικές που εφαρμόζει και βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. 

Και η κυρία Φτακλάκη πρόσθεσε ότι και εκείνη με τη σειρά της έρχεται τώρα να συνυπογράψει για τον διεθνή χαρακτήρα, την εξωστρέφεια της χώρας μας και την αναγνώριση της σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και σημειώνει ότι “Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι παντού. Έχουν γίνει σημαντικές συμφωνίες και παρεμβάσεις από πλευράς του πρωθυπουργού το σπουδαιότερο ωστόσο”, όπως είπε η κυρία Φτακλάκη, “είναι ότι ο λόγος του Kυριάκου Μητσοτάκη έχει συνέπεια”.

Η νέα υποψήφια της ΝΔ έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια για την κινητικότητα και τις συμφωνίες τις οποίες έχει επιτύχει η χώρα μας αλλάζοντας την εικόνα της σε όλο τον πλανήτη. Και αιτιολόγησε την προσχώρησή της στη ΝΔ αναφερόμενη και στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που εμπεριέχεται στον κεντρώο χώρο από όπου προέρχεται και η στρατηγική για τον σχεδιασμό της και την υλοποίηση τονωτικών για την κοινωνία παρεμβάσεων που τώρα θα βρεθούν στο επίκεντρο από τον πρωθυπουργό. Όλα αυτά την  βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και ως εκ τούτου θα αγωνιστεί με διάθεση για τη νίκη της ΝΔ και την επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.