Ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Γιάννης Καμπούρης, με αρμοδιότητα τις διοικητικές υπηρεσίες και την καταπολέμηση αποκλεισμού των Ρομά, μιλώντας στο Ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 93.8 αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στον καυταλισμό των Τσιγγάνων δήλωσε ότι πρέπει με σεβασμό προς τους δημότες να λυθεί επιτέλους αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τη Ρόδο. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη εκπονηθεί ένα τοπικό σχέδιο δράσης που πρέπει να συζητηθεί με το Δήμαρχο, προκειμένου να αποσταλεί στον κ. Γιώργο Σταμάτη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Ωστόσο, ο κ. Καμπούρης σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί  στην απομάκρυνση του παράνομου στοιχείου που έχει παρεισφρήσει στον καταυλισμό και στη συνέχεια να πειστούν οι 67 οικογένειες των τσιγγάνων να ενοικιάσουν κατοικίες. Έχουν ήδη ενσωματωθεί 9 οικογένειες τσιγγάνων που έχουν νοικιάσει σπίτια και πηγαίνουν κανονικά τα παιδιά τους στα σχολεία και σε γιατρούς όπως όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

Αναφέρθηκε Επίσης στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο καταυλισμός στο Καρακόνερο και τα προβλήματα τα οποία ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.

Για τους Ρομά που έχουν φύγει από τον καταυλισμό και ζουν σε σπίτια, σημείωσε ότι το ενοίκιο (για τα ακίνητα που διαμένουν) το πληρώνουν οι ίδιοι τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει προθυμία από πλευράς των κατοίκων Ρόδου να παραχωρήσουν προς ενοικίαση τα σπίτια τους σε τσιγγάνους. 

Στόχος της δημοτικής αρχής Ρόδου, είναι η εξεύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων ως μέτρο στήριξης στο νέο τους ξεκίνημα, υπογράμμισε ο κ. Καμπούρης.