Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Όταν η Δικαιοσύνη απεφάνθη  για τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη ότι δεν θα διωχθούν για συμμετοχή τους στην σκευωρία της Novartis αλλά για παράβαση των καθηκόντων τους, ο Συριζα πανηγύρισε και εάν καταδικαστούν και αυτοί για την παράβαση καθήκοντος ,θα μιλάει πάλι για πολιτικές διώξεις, όπως σήμερα για τον Παππά!
Είχε πανηγυρίσει και αποθέωσε το Δικαστήριο όταν η Εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του Παππά και του Καλογρίτσα και όταν το Δικαστήριο καταδίκασε τον Παππά ομόφωνα για παράβαση καθήκοντος, μίλησε για πολιτική δίωξη και ανέσυρε και μνήμες του 1989, θέλοντας να συγκινήσει τους παλαιοπασόκους !
Θα ήταν γραφικό εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για την Δημοκρατία μας.
Η επί 5ετία τακτική αυτή του Συριζα κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του και η συνέχεια αυτής της τακτικής μέχρι σήμερα, δυστυχώς έχει συμπληρώσει μια 10ετία όπου έχει διαβρώσει μεσαίους και ανώτερους Κρατικούς λειτουργούς που βλέπουν με καλό μάτι να καταπατήσουν τον όρκο τους και τους Θεσμούς για δικό τους όφελος!
Έτσι βλέπουμε να εμφανίζονται φαινόμενα τύπου Θάνου, Τουλουπάκη, Ράμμου κ.α. που ακολουθούν και άλλοι ανώτατοι Δικαστές σαν την εισαγγελέα των δύο ειδικών δικαστηρίων που ζήτησε και στα δύο δικαστήρια την αθώωση των κατηγορουμένων!
Τι όμως κάνει αυτήν της την απόφαση αμφισβητήσιμη και δέχεται τα πυρά του νομικού και πολιτικού κόσμου???
Αυτή η εισαγγελεύς όπως και όλοι οι ανώτατοι Δικαστικοί στα Ειδικά Δικαστήρια κληρώνονται ενώπιον της Βουλής και με παρουσία όλων των κομμάτων.
Η κλήρωση έτυχε να ορίσει αυτήν ως εισαγγελέα και στα δύο Ειδικά Δικαστήρια, όπως και άλλους συναδέλφους της.
Κανείς άλλος δεν δέχθηκε να δικάζει και στα δύο Δικαστήρια λόγω των χιλιάδων σελίδων δικογραφιών και του ότι τα δύο Ειδικά Δικαστήρια λειτουργούν ταυτόχρονα.
Μόνον αυτή η δικαστικός ως Duracell αποφάσισε να παραστεί και στα δύο σαν Εισαγγελέας της Έδρας!
Και ζήτησε και στα δύο την αθώωση των κατηγορουμένων, πράγμα που δεν είναι και πολύ συχνό στα δικαστήρια.
Αλλά ας πούμε ότι λειτούργησε κατά συνείδηση.
Όταν κατάλαβε ότι το δικαστήριο δεν θα δεχτεί την πρότασή της  για αθώωση του Παππά και θα τον καταδικάσει, επειδή δεν δέχτηκε την άποψή της περί αναξιοπιστίας των μαρτύρων και των στοιχείων που είχε βεβαιωθεί η γνησιότητά τους, δήλωσε ασθένεια!
Και τα στοιχεία αυτά το Δικαστήριο όχι μόνον τα δέχτηκε ως αξιόπιστα αλλά τα διαβίβασε και στην Εισαγγελία διερεύνησης μαύρου χρήματος, για κάτι σακούλες με χρήματα που πήγαιναν από τα γραφεία του Καλογρίτσα στα γραφεία του Συριζα.
Η "ασθένεια" ήταν αναμενόμενη γιατί μετά την καταδίκη θα ήταν υποχρεωμένη να προτείνει την ποινή για τον Παππά και αυτό φαίνεται αρρωσταίνει!
Έτσι πήγε ο αναπληρωτής της να ζητήσει τις ποινές.
Όλες αυτές οι συμπτώσεις οι ασθένειες και το γεγονός ότι προήχθη σε Ανώτατη Δικαστικό το 2018, κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν αυτό που λέμε "τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια?".
Το έχω ξαναπεί όμως ότι για να καταδικάσεις κάποιον σε δικαστήριο πρέπει να δείξεις και την γάτα!
Το νιαούρισμα δεν είναι αρκετό για καταδίκη.
Είναι αρκετό όμως για μία κριτική και συζήτηση από όλους!
Με αυτά και αυτά θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. να προστατέψει τους Θεσμούς και την Δημόσια διοίκηση από επίδοξους επίορκους, όχι προς Θεού, με διωγμούς αλλά με ελέγχους και αυστηρές ποινές.
Τα φιντάνια που βλάστησαν στην Δικαιοσύνη, στην ΕΥΠ, την ΑΔΑΕ, το ΣΔΟΕ και εκδηλώθηκαν όταν ο εκλεκτός τους δεν είναι στην εξουσία, καταπατώντας τον όρκο τους, θα πρέπει επί τέλους να μην μένουν στο απυρόβλητο!