Καταλαβαίνω ότι αυτές τις δύσκολες ώρες πένθους με εικόνες που σου ραγίζουν την καρδιά δεν πρέπει ουδείς να μιλάει πολιτικά αφού οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά το πολιτικό προσωπικό.
Όμως βλέποντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό στυλάκι της κυρίας Τσαπανίδου θυμάμαι ότι τραγωδία σήμερα, τραγωδία και τότε, με μία διαφορά. Στο Μάτι που χάθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι με ένα κρατικό μηχανισμό δολοφόνο που δεν είχε ούτε ένα 112, δεν έγινε καμία πορεία ενώ σήμερα έχουμε πολλές πορείες που στο τέλος-τέλος, παρά τις διαχρονικές εγκληματικές παραλήψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο κρατικός μηχανισμός (ΠΥΡ/Διασώστες/ΕΚΑΒ/Υγειονομικοί/ΕΛΑΣ/κλπ) δούλεψε από την πρώτη στιγμή και επί πλέον παραιτήθηκε και ένας υπουργός.
Θα πρέπει να ντρέπονται αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που με χρονοκαθυστέρηση και βλέποντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί η υπόθεση για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και γιατί όχι να διορθωθούν και κάποια πράγματα, δεν άντεξε και έθεσε σε εφαρμογή την τεχνική του μίσους και του διχασμού που άριστα γνωρίζει.
Και όχι μόνο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την επιτροπή των ειδημόνων που θα ασχοληθούν με την διερεύνηση του θέματος και ζητάει να γίνει από πολιτικούς των κομμάτων.
Δηλαδή οι θύτες να προστατεύσουν τα θύματα. Κρίμα!