Το ότι και η κυβέρνηση θα έχει τις ευθύνες της για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν υπάρχει αμφιβολία, άλλωστε γι αυτό παραιτήθηκε πάραυτα και ο αρμόδιος υπουργός, μια πράξη που δεν την είδαμε σε άλλες τραγωδίες κατά το παρελθόν. 

Το ότι όμως η αντιπολίτευση επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τραγωδία, είναι ό,τι πιο χυδαίο αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτετυση όταν κυβέρνησαν διέπραξαν τεράστια λάθη.

Εν αναμονή λοιπόν του πορίσματος της διερεύνησης από την ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τότε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".

Και για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα και να υπηρετούμε την αλήθεια θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός (ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία, Διασώστες, ΠΥΡ, Υγειονομικοί, ΕΛ.ΑΣ.) λειτούργησε ικανοποιητικά, πράγμα όχι και τόσο σύνηθες .

Ως προς τις νέες αποκαλύψεις για Σταθμάρχες, Επιθεωρητές κ.α. αλλά κυρίως για το ότι υπήρχε εγκατεστημένο το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας από τον περασμένο Ιούλιο αλλά δεν λειτούργησε επειδή το μπαλάκι έπεφτε από τον ΟΣΕ στην Εταιρεία των Ιταλών Hellenic Train και τούμπαλιν... είπαμε, ας περιμένουμε το πόρισμα. Δεν θα αργήσει!