Το 2016 στην Γερμανία που έχει τα πιο σύγχρονα συστήματα στο σιδηροδρομικο δίκτυο, συγκρουστηκαν δύο τρένα γιατί ο σταθμάρχης έπαιζε με το κινητό του, απολογισμός 12 νεκροί και 89 τραυματίες .
Συνελήφθη καταδικαστηκε για φόνο εξ αμέλειας σε 3,5 χρόνια και βγήκε το 2018 με περιοριστικους όρους.
Στην Ιαπωνία, την πιο προηγμένη χώρα του πλανήτη σε σιδηροδρομικα δίκτυα και τρένα, το 2005 συγκρουστηκαν 5 αμαξοστοιχιες και είχαμε 73 νεκρούς και πάνω από 442 τραυματίες.
Και στις δύο περιπτώσεις η τεχνολογία ΔΕΝ μπόρεσε να αποτρέψει την τραγωδία.
Γιατί όμως;
Γιατί η τεχνολογία λειτουργεί επικουρικά, γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που εν τέλει διαμορφώνει το όποιο αποτέλεσμα μιας πράξης.
Δηλαδή ρε Γιώργο αν πάθαινε εγκεφαλικό ή ανακοπή ή λιποθυμουσε ο σταθμάρχης δεν θα υπήρχε ένα σύστημα να αποτρέψει την σύγκρουση;
Είναι η πατάτα που ρωτούν οι καθυστερημενοι που τους τάισαν σανό οι εξυπνακηδες.
ΟΧΙ δεν υπάρχει, όπως όταν ένας πιλότος παθαίνει ανακοπή ή εγκεφαλικό ή λιποθυμάει την ώρα της πτήσης ή της προσγείωσης δεν μπορεί μόνο του το αεροπλάνο ή ο πύργος ελέγχου να βοηθήσει και έτσι θα πεις το πάτερ υμών και θα συντριβεις.
ΟΧΙ δεν υπάρχει, όπως όταν ο καπετάνιος κοιμάται ή παθαίνει ανακοπή να κάνει κάτι μόνο του το πλοίο και να αποφύγει τον βράχο, το παγόβουνο ή τα μποφορια και να μην βουλιάξει, πρέπει να είναι εκεί.
Γι αυτό έπρεπε να ήταν και οι άλλοι δίπλα του που φέρουν τεράστια ευθύνη  που απουσίαζαν.
Η άλλη βλακεια που ακούγεται, 
εγώ δεν ξαναμπαίνω σε τρένο ή το ακόμη πιο χυδαίο "θα έβαζες τα παιδιά σου σε τρένο εσύ ρε έξυπνε;"
Ναι ρε θα τα έβαζα, όπως θα τα έβαζα σε αεροπλάνο, όπως θα τα έβαζα σε πλοίο, όπως θα τα έβαζα και τα βάζω σε λεωφορείο με έναν οδηγό που αν πάθει κάτι την ώρα που οδηγάει θα υπάρξει πρόβλημα και καμιά τεχνολογία δεν θα αποτρέψει το ατύχημα.
Μπράβο ρε Γιώργο, ξεπλένεις τον Μητσοτάκη.
Μπλοκ και αντε γειά!