Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο "Ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 93,8" στον Κλεάνθη Λοΐζο, αναφέρθηκε στο τρίτο μνημόνιο επί Αλέξη Τσίπρα που συμπεριελάμβανε και την αρχική απόφαση για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος

“Η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήταν δέσμευση του τρίτου μνημονίου και πέρασε ταυτόχρονα με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης το  2015. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, ακυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά το νερό από το Συμβούλιο της  Επικρατείας, ωστόσο όπως φαίνεται οι δανειστές επιμένουν να εφαρμοστεί η απαράδεκτη δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε μιλώντας στο ΚΟΣΜΟΣ, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος. Συμπλήρωσε ότι η πρόβλεψη αφορά  το πέρασμα της διαχείρισης του νερού σε ιδιωτικά χέρια, με τα υπερκέρδη να πιστώνονται σε ξένα κράτη και όχι στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Νικητιάδης

“Δεν μπορεί το νερό να γίνεται προϊόν εμπορευματοποίησης, είναι δημόσιο αγαθό. Η  Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί να σταματήσει τα κάθε είδους τεχνάσματα, με στόχο την είσοδο των Ιδιωτών στον κύκλο διαχείρισης του νερού”, ανέφερε στο "Ραδιόφωνο ΚΟΣΜΟΣ 93,8", ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Νικητιάδης.

Ο Κώστας Σκρέκας

"Καμία πρόθεση δεν έχει η κυβέρνηση να προβεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού". Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνάντηση που πραγματοποίησε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) υπό τον πρόεδρό της, Δημήτρη Παπαστεργίου και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), υπό τον πρόεδρό της, Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη.