Βλέπω να απουσιάζουν σήμερα μερικοί φίλοι με τους οποίους πριν από τέσσερα χρόνια από εδώ μέσα, δίναμε μάχη για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να  μπει φραγμός στη λαίλαπα που μας βύθισε στην φτώχεια αλλά το κυριότερο ντρόπιαζε τους Έλληνες και πήγε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Θυμάμαι τέτοια εποχή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαμε για Ειδομένη, για Μόρια, για μια Ελλάδα πλημμυρισμένη από λαθρομετανάστες, μια Ελλάδα με Capital Controls, μια ταπεινωμένη Ελλάδα από μια βαλτή άθλια κυβέρνηση που μεταξύ των άλλων την ενδιέφερε πως να ξεπουλήσει τα όσια και τα ιερά της Μακεδονίας.

Θυμηθείτε τότε τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν βρισκόταν στο εξωτερικό άλλοτε να τον έχουν παραγκωνισμένο σαν παρία και άλλοτε να γελούν μαζί του για τα αγγλικά του, τις γνώσεις του... τι ξεφτίλα θεέ μου.

Θυμάμαι ότι ειδικά στον πρώτο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίστηκε στην κυριολεξία ο τζίρος των επιχειρήσεων που έφτανε και το 80% ενώ η φορολογία ανέβηκε μέχρι το Θεό. Θυμάμαι για κάθε 100 ευρώ που εισέπραττε ο επιτηδευματίας τα 70 με 80 έπρεπε να πηγαίνουν στο κράτος σε φορολογία και εισφορές και υπόψιν με ιδανικές διεθνείς συνθήκες χωρίς οικονομικές κρίσεις.

Τι να πρωτοθυμηθώ από τα όσα περάσαμε και από ποιους γλιτώσαμε. 

Γι αυτό δεν σας κρύβω ότι με λυπεί το γεγονός που βλέπω να απουσιάζουν κάποιοι φίλοι σήμερα σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά της η χώρα μας.

Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν όλα ρόδινα παρά τα όσα έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ.

Καταλαβαίνω ότι ο καθένας από εμάς για τον άλφα ή τον βήτα λόγο έχει κάποιες πικρίες και παράπονα.

Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε πολλές παραλήψεις και λάθη για τον ένα ή τον άλλον υπουργό που άσκησε εξουσία.

Καταλαβαίνω ότι δεν αντιμετωπίστηκε όσο θα θέλαμε η μεσαία τάξη και ο ιδιωτικός τομέας παρά τη βοήθεια που δόθηκε σε αυτόν από πλευράς κυβέρνησης.

Καταλαβαίνω πως αισθάνεται ο καθένας από εμάς που θέλουμε μια ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και ανεπτυγμένη Ελλάδα.

Να σκεφτούμε όμως τί βίωσε αυτή η κυβέρνηση! Μέσα από ποιες συνθήκες και δυσκολίες αντιμετώπισε αυτές τις κρίσεις. Τι να πρωτοθυμηθώ: πανδημίες, εισβολές λαθρομεταναστών, πολέμους, διεθνείς οικονομικές κρίσεις, όλα μαζεμένα μάς βρήκαν τα τελευταία χρόνια.
Καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι και η χώρα σήμερα να έχει ένα πρόσωπο που αν το συγκρίνουμε με το παρελθόν είναι σαν να συγκρίνουμε τη νύχτα με τη μέρα.

Κατάφερε αυτή η κυβέρνηση, παρά τα λάθη και τις παραλήψεις, να μειώσει την ανεργία, να αυξήσει το ΑΕΠ και η Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη.
Κατάφερε η χώρα να αποκτήσει κύρος και διεθνή σεβασμό, να εξαλείψει τα κύματα λαθρομετανάστευσης, να θωρακίσει τις ένοπλες δυνάμεις και να γίνει μια πανίσχυρη δύναμη στην λεκάνη της Μεσογείου.

Δεν θέλω να κουράσω και να  γράφω τι έγινε και τι ΔΕΝ έγινε γιατί πολλά δεν έγιναν ή έγιναν ΛΑΘΟΣ. Να είμαστε όμως δίκαιοι γιατί όλοι θέλαμε μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια, και ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες, να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν δεκαετίες πριν.

Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους φίλους που νιώθουν την όποια πικρία και το όποιο παράπονο να σκεφτούν τι μπορεί να συμβεί με την αδράνειά μας.
 
Σκεφτείτε ένα νέο ατύχημα τι θα σημαίνει. Θα έρθουν τα πάνω κάτω, θα αποσταθεροποιηθεί η πατρίδα και άντε πάλι απ' την αρχή. Άσε που δεν ξέρουμε και τι σημαίνει το διακηρυγμένο "θα ναι αλλιώς"... Ας δούμε συνολικά την εικόνα και όχι μεμονωμένα.
 
Όλοι έχουμε κάτι να καταλογίσουμε, κάτι το αρνητικό. Και εγώ μπορώ να αρχίσω να αραδιάζω παραλήψεις, λάθη, παράπονα και διαμαρτυρίες. Μια τέτοια στάση όμως που θα οδηγήσει;

Θυμηθείτε μέσα από αυτές τις εικόνες την εικόνα όχι του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά την εικόνα της Ελλάδας.

Γι αυτό πάμε όλοι δυνατά για το καλό της πατρίδας και μετά θα έχουμε τον χρόνο και τη δυνατότητα, και να γκρινιάξουμε, και να τους αλλάξουμε τα φώτα όταν συνεχίσουν να κάνουν λάθη... 

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!