Ηττηθηκάμε κατά Κράτος φίλοι μου!

Η μαγεία της συνωμοσίας, της συλλογικής και οικογενειακής ευθύνης νίκησε από τα αποδυτήρια την ατομική ευθύνη του πολίτη και όσους την ευαγγελίζονται ονειρευόμενοι μια Ελλάδα μέλος του Δυτικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!

Για τα πάντα φταίει το σύνολο είτε αυτό λέγεται Κράτος είτε κόμμα είτε υπηρεσία!

- Γίνεται τρoχαίο δυστύχημα, φταίνε οι δρόμοι και η κακή σήμανση! Ο οδηγός δεν πάει να έτρεχε με 200, φταίει αυτός που του έδωσε το δίπλωμα! ο οδηγός είναι εξιλαστήριο θύμα για να κρυφτούν οι παραπάνω!
- Γίνεται ναυάγιο και πνίγονται 87 άτομα, φταίει το λιμενικό που δεν έκανε έλεγχο στο πλοίο! Δεν πάει ο κυβερνήτης να έβλεπε τσάμπιονς λιγκ την ώρα που το πλοίο έμπαινε στο λιμάνι? Είναι εξιλαστήριο θύμα για να μην πληρώσει ο εφοπλιστής!

- Φέρνει ο εστιάτορας σαπίλα και δηλητηριάζει 30 άτομα? Φταίει το Υγειονομικό που δεν του έκανε έλεγχο! Ο εστιάτορας είναι εξιλαστήριο θύμα για να μην  λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι!

- Γίνεται απάτη και έγκλημα? Να δούμε πρώτα τι ψηφίζει ο εγκληματίας για να κατηγορήσουμε το κόμμα που ψηφίζει!
Αυτός είναι το εξιλαστήριο θύμα για να κρυφτεί το κόμμα!

- Γίνεται το οτιδήποτε στην Πολιτική?Ποιούυ γιος, εξάδελφος, πατέρας, ανηψιός ή αδελφός είναι?

- Γίνεται πριν από ημέρες η τραγωδία? Φταίνε οι κυβερνήσεις διαχρονικά λένε οι Ευρωπ(ε)οι πολίτες κατά 51% και 8,8% ο σταθμάρχης που άλλαξε σε χειροκίνητο το ηλεκτρονικό σύστημα που διέθετε, έκανε προηγουμένως 2 λάθη σε 3 τραίνα που είχε να διώξει και ο άλλος που πήγε για σουβλάκια φεύγοντας μισή ωρα νωρίτερα, γιατί, κατα δήλωσή του, δεν μπορούσε να φυλάει άλλο τον άχρηστο!

Η ατομική ευθύνη και ενοχή είναι άγνωστη στον μέσο Έλληνα σήμερα γιατί ίσως βλέπει το εαυτό του σε κάθε περίπτωση που ανέφερα!

Από αυτούς ανατρέφονται και εκπαιδεύονται οι αυριανοί πολίτες μας και δεν είναι πλέον σχήμα λόγου ότι δεν υπάρχει σωτηρία!