Ο Διαγόρας μπήκε στο παιχνίδι  χωρίς νεύρο και λύσεις(έχαναν ακόμα και τα καλάθια από
κάτω), το Παλαιό Φάληρο ήταν πιο συγκροτημένο, πιο αποτελεσματικό σε άμυνα και επίθεση και πήρε το προβάδισμα 10-18 στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ελαμέ να έχει 7(1) και από την άλλη ο Κανονίδης 7(2).

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι ,πήγαν σε νταμπλ σκορ στο 13' 15-30 και πήγαν στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά 33-43.Ελαμέ 11(1),Παρδακάς 7(1) και για το Παλαιό Φάληρο Κανονίδης 17(4) και Οικονομόπουλος 9(2).

Ο Διαγόρας αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα του προς το καλύτερο, έγινε πιο παραγωγικός στην επίθεση ενώ βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και κατέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους 53-56 στο 29' μετά από εξαιρετική ασιστ του Χρύση στον Πιλκούδη.Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ''ροντέο'' μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι.

Ο Διαγόρας πλησίασε στον πόντο με δύο τρίποντες βόμβες του Μητσού 64-65 στο 36' (στη συνέχεια αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο γόνατο μέσα σε χειροκροτήματα)!!!
Κομποδιέτας και Κανονίδης όμως είχαν διαφορετική γνώμη, επανέφεραν την ομάδα τους σε θέση ισχύος και πήραν σπουδαίο διπλό.Καλύτερος των νικητών αλλά και του αγώνα ήταν ο ασταμάτητος Κανονίδης που τελείωσε το ματς με 28 πόντους και 7 τρίποντα!!!

Αξίζει να αναφέρουμε πως η διαιτησία των κ.κ Καλογερόπουλου-Κούλη Κ και Κούλη Χ ήταν άριστη.