Το πιθανό εφιαλτικό σενάριο των ηττημένων!

Το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραχθεί εις βάρος της χώρας θα είναι στις πρώτες εκλογές που δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία η ΝΔ να συγκεντρώσει κάτω από 34% και λιγότερες έδρες από 100. Γιατί στο ενδεχόμενο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να συνεννοηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμα και το ΚΚΕ και να σχηματίσουν την λεγόμενη "κυβέρνηση των ηττημένων" με ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΣΚΟΠΟ την ΕΠΑΝΑΨΗΦΙΣΗ της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ με 200 ψήφους. Και να επαναπροκηρυχθούν εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.
Θα ήταν ό,τι πιο τραγικό λοιπόν εάν η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ καταφέρει να ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙ περισσότερες από 100 έδρες στις εκλογές του Μαΐου ώστε να μη μπορεί η αντιπολίτευση να συγκεντρώσει 200 και έτσι οι επόμενες εκλογές να γίνουν, όποτε γίνουν, με ενισχυμένη και με την προϋπόθεση στη συνέχεια, έστω και με τρίτες εκλογές, να πετύχει αυτοδυναμία η ΝΔ για να επαναφέρει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Ακούγεται ολίγον συνωμοσιολογικό το σενάριο αυτό αλλά ας μην το αποκλείσει κανείς όταν βιώνουμε το μίσος Τσίπρα και Ανδρουλάκη κατά του Μητσοτάκη.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο "βουλγαροποίησης" της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, να γίνονται δηλαδή οι εκλογές με απλή αναλογική, είναι βέβαιον ότι η χώρα θα ζήσει τον πραγματικό ΕΦΙΑΛΤΗ της ακυβερνησίας, των εκβιασμών και όλων των δεινών..

Η χώρα θα περάσει σε μία δίνη αστάθειας δίχως τέλος από τις συνεχόμενες εκλογές απλής αναλογικής αφού για να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει το πρώτο κόμμα να πάρει πάνω από 47%.

Τότε να περιμένουμε τα χείριστα αφού θα είναι πλέον πολύ αργά. Και θα είμαστε ευτυχείς εάν ξανάρθει η τρόικα με το ΔΝΤ ίσως μας σώσουν αφού ο κίνδυνος χρεοκοπίας θα ξαναμπεί για τα καλά στη ζωή μας. Και δεν θα είναι ο μόνος! Θα είναι περισσότερο ορατός ο κίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα σε μία αποσταθεροποιημένη Ελλάδα.