Έχοντας μνήμες από όλες τις εκλογές κάθε είδους μετά τη μεταπολίτευση, αφού συμμετείχα είτε ως στέλεχος της ΝΔ είτε ως διεκδικών την ψήφο των πολιτών 5 φορές σε αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αρκετές φορές η γκρίζα ή η αρνητική διαφήμιση είχαν κυρίαρχη θέση στον προεκλογικό αγώνα.           

Από ένα σημείο και μετά οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων και τα κομματικά επιτελεία αντιλήφθηκαν ότι η γκρίζα διαφήμιση δεν έπαιζε κανένα θετικό ρόλο υπέρ του κόμματος που τη χρησιμοποιούσε, αντιθέτως προβλημάτιζε αρνητικά τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που ήταν και το βαρόμετρο νίκης.

Έτσι, με πρώτη την Νέα Δημοκρατία αποφασίσθηκε να προβάλλεται μία θετική προεκλογική ατζέντα με τις θέσεις του κόμματος απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή να προβάλλονται θέσεις και όχι αντιθέσεις.

Σήμερα όμως εν έτει 2023 βλέπουμε με εντελώς αρνητική έκπληξη σύσσωμη την αντιπολίτευση να μη μπορεί να αρθρώσει ένα θετικό πολιτικό λόγο, τίποτε πέρα από την άρνηση των πάντων, αλλά κυρίως να προσπαθούν να διογκώσουν τον "Αντιμητσοτακισμό" με τόση χολή, τόσο μίσος, τόσο μένος, πάνω που αρχίσαμε να υποστηρίζουμε ότι οι Θεοί-αρχηγοί πέθαναν και πέρασαν... και τη θέση τους έχουν πάρει οι Managers-αρχηγοί.

Αντιλαμβάνεται αυτό το σκόρπιο μπουλούκι της αντιπολίτευσης ότι την Νέα Δημοκρατία ως Κόμμα δε μπορούν να την πλήξουν, διότι πέρα από τις πολιτικές αντοχές μισού αιώνα που επέδειξε, έχει το μεγαλύτερο και συμπαγέστερο ακλόνητο πυρήνα του 25% των Ελλήνων πολιτών και με προβοκατόρικες γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθούν να ξεκόψουν από τον κορμό του κόμματος τον εκλεγμένο Πρόεδρό του και να τον εξαφανίσουν ή τουλάχιστον να τον απαξιώσουν πολιτικά. 

Στόχος, λοπόν, δεν είναι τόσο η ΝΔ, την οποία δε μπόρεσαν να τη βάλουν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η εμφάνιση του οποίου στο πολιτικό προσκήνιο τάραξε τα νερά της πολιτικής των μετριοτήτων στην πατρίδα ανεβάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά που αυτοί όλοι θα περνάνε μονίμως από κάτω, κυρίως μετά την ιστορική εμφάνισή του στο ΚΟΓΚΡΕΣΟ των ΗΠΑ ανεβάζοντας την Ελλάδα πολλά σκολοπάτια ψηλότερα. Είναι αυτός που με τα προσόντα που έχει (μου φαίνεται ότι για την Ελλάδα της μιζέριας είναι OVERQUALIFIED, για όσους καταλαβαίνουν, δηλαδή να το πω σε λιανά ελληνικά ότι έχει πολύ περισσότερα προσόντα από όσα χρειάζονται για να είναι κάποιος Πρωθυπουργός της Ψωροκώσταινας) χαλάει τον αχταρμά της μετριότητας στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αν λείψει αυτός, όλα θα είναι τέλεια!

Στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι κακός Πρωθυπουργός, αλλά φοβούνται τις συγκρίσεις μαζί του.
Οι ισοϋψείς (φυσικά και πολιτικά) Τσίπρας και Ανδρουλάκης με μία γραβάτα διαφορά, γνωρίζουν ότι και οι δύο μαζί δε φθάνουν ούτε στο 20% του Μητσοτάκη και αυτό πονάει. Το GREEK DREAM δεν είναι τίποτε άλλο παρά από το να φθάνουν σε υψηλά αξιώματα μετριότητες που δε θα έκαναν ούτε για τα συνοικιακά συμβούλια της γειτονιάς τους και φυσικά με την προϋπόθεση ότι δε δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, πέρα από το ότι δεν σπούδασαν τίποτε στη ζωή τους! Και μετά οι Ευρωπαίοι τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει! Και φυσικά δεν τους νοιάζει αν από τέτοιες ακροβασίες χαμένη βγαίνει η Ελλάδα και οι νέες γενιές.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε σε μία νύχτα όλο το μένος τους κατά του Πρωθυπουργού. Η χαρά τους ανείπωτη! Πέταξαν και το φύλλο συκής της ευπρέπειας που τους απέμεινε δήθεν! Επιτέλους υπήρξαν νεκροί στη θητεία του, πώς να αφήσουν να περάσει τέτοια συγκυρία? Λες και το περίμεναν από καιρό! Για πότε ετοιμάστηκαν τα συνθήματα, τα πανό, τα fake news, οι κατάρες κατά του Πρωθυπουργού! Το αλήτικο «Μητσοτάκη γαμιέσαι» που όλος ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε κατά κόρον για να απαξιώσουν τον ευπρεπή και άριστο Πρωθυπουργό, μία πεζοδρομιακή βρισιά που φάνταζε εντελώς παράταιρη και ξεκάρφωτη με το όνομα ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, μετατράπηκε σε μία νύχτα σε «Μητσοτάκη δολοφόνε»! Αν μπορούσε ο όχλος θα τον περνούσε άμεσα από λαϊκό δικαστήριο και θα τον κρεμούσε στην πλατεία Συντάγματος.

  • Φταίει ο Μητσοτάκης των πολλών προσόντων γιατί όσο θα υπάρχει αυτός, αυτοί δε θα έχουν καμία τύχη στην πολιτική ζωή του τόπου! 
  • Φταίει ο Μητσοτάκης που συμμάζεψε μία διαλυμένη χώρα, που ανέδειξε την αξιοκρατία και την αριστεία, που βελτίωσε την εικόνα της πατρίδας στο εξωτερικό καθιστώντας την σεβαστή σε φίλους και εχθρούς, ενώ για χρόνια  ήταν του κλώτσου και του μπάτσου, ο παρίας του προηγμένου κόσμου. 
  • Φταίει ο Μητσοτάκης που κατάφερε η εμβέλειά του να διαπερνά όλους τους Έλληνες πατριώτες και νοικοκύρηδες πέρα από κομματικές γραμμές και αυτό να χαλάει τις εκλογικές πελατείες.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ, Ο ΑΝΤΙΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ή ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.