Έπειτα από σκληρή διαπραγματευση ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, κατάφερε και πέτυχε για 3 έτη, υπογράφοντας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Ρόδου, της ΕΤΑΔ και των παραχωρησιούχων, προκειμένου να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται οι ντόπιοι  που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τις παραλίες. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο "ΚΟΣΜΟΣ 93,8", ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Σπανός, η ΕΤΑΔ θα επιτρέψει τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ο Δήμος θα απέχει από τη διεκδίκηση του 60% που λάμβανε μέχρι τώρα από τους επιχειρηματίες. Πρόσθεσε ότι η  ΕΤΑΔ δεν δεσμεύεται από την ΚΥΑ και θα μπορούσε να τα εκμισθώσει για 12 χρόνια, ωστόσο με τη νίκη που πέτυχε η Δημοτική Αρχή Ρόδου, το προτιμησιακό καθεστώς εκμετάλλευσης παραμένει αμετάβλητο για τους  δημότες της Ρόδου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Γιάννης Παππάς μιλώντας στο ΚΟΣΜΟΣ, ανέφερε πως οι Δωδεκανήσιοι παραμένουν  ενωμένοι και πάντα πετυχαίνουν τους στόχους τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη . 

Μιλώντας στο ΚΟΣΜΟΣ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, δήλωσε πως τα πράγματα πλέον δρομολογούνται με την παρέμβαση του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ και αυτό που απομένει είναι να δούμε μία τέτοια διαχείριση που θα είναι και επ΄ ωφελεία της Ρόδου και επ΄  ωφέλεια των ντόπιων επιχειρηματιών.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΚΟΣΜΟΣ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Παναγιώτης Κουνάκης, χαρακτήρισε άδικη την  απόφαση να παραχωρηθούν οι παραλίες στην ΕΤΑΔ, λέγοντας πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να αντιληφθεί την αξία της νησιωτικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να προσανατολίζει τις παρεμβάσεις της.