Λύθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το "Νήσος Κάλυμνος" της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα διασύνδεσης στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και της Αστυπάλαιας.

Δείτε τι δήλωσε στο ΚΟΣΜΟΣ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παππάς αναφέρει:

"Γιάννης Παππάς: Λύση στο ακτοπλοϊκό του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης δίνει την καλύτερη δυνατή λύση στο ακτοπλοϊκό του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, ανακουφίζοντας δημάρχους και κατοίκους.
Η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους δημάρχους των νησιών, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα των δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, απέδωσαν καρπούς. 
Τα νησιά μας και ιδιαίτερα τα μικρά, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ως έτσι, πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ταυτόχρονα, η πίεση που ασκήσαμε στον υπουργό Ναυτιλίας για το ζήτημα, ήταν μεγάλη και ανάλογη του ζητήματος, αφού οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες για την αγορά, τους επιχειρηματίες και την κοινωνία των βόρειων νησιών μας. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, όλο αυτό το διάστημα, πράξαμε το καθήκον μας. Αδιάκοπα, συντονισμένα, μέσα από άπειρα ταξίδια , συνεργασία, γρήγορα αντανακλαστικά και με όλους τους τρόπους καταλήγοντας στην πλέον αποδεκτή λύση για όλα τα νησιά.
Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και μέλος του ΣΑΣ Γιώργο Χατζημάρκο, για τη συμβολή του στο αίσιο και ειρηνικό τέλος για την ΑΝΕΚ, του κατοίκους και τα νησιά, φέρνοντας λύση και στο χρονίζον ακτοπλοϊκό της Αστυπάλαιας. 
Ο διάλογος, η επιμονή και η πολιτική βούληση, μα πάνω απ΄όλα η αγάπη μας για νησιά και τους κατοίκους, έδωσαν τη λύση".

 

Σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρει: Η Αστυπάλαια μπορεί να αποκτήσει την συχνότητα των δρομολογίων που έχει ανάγκη και το "Νήσος Κάλυμνος" της ΑΝΕ Καλύμνου να επαναδρομολογηθεί στις θάλασσες που ξέρει καλά.
Η συνεννόηση, για την οποία δεν φημίζεται ο λαός μας, είναι υπέροχη και αποδίδει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το ενδιαφέρον τους και τα αντανακλαστικά τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τα μέλη της Διοίκησης της ΑΝΕ Καλύμνου, με τους οποίους μόλις ολοκληρώσαμε συνεδρίαση για τον σκοπό αυτό, για την επιλογή της ειρήνης και την διάθεση να βρεθεί λύση.
Προχωράμε!