Σε αυτές τις εκλογές είχαμε επισημάνει ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ήταν μια παγίδα και καταφέραμε να πείσουμε τους φίλους της ΝΔ να πάνε μαζικά στις κάλπες.
Έτσι έδωσαν αυτήν την τεράστια νίκη στην Παράταξη.
Τώρα να προειδοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για μερικά πράγματα που δεν έχουν επισημανθεί προς το παρόν.
Μπορεί η ΝΔ να πήρε 146 έδρες αλλά αυτό οφείλεται στο ότι μπήκαν μόνο 5 κόμματα στην Βουλή.
Βλέπουμε επίσης ότι 2-3 μικρά κόμματα έφτασαν στο όριο του 3% και για ελάχιστους ψήφους δεν μπήκαν στην Βουλή.
Εάν έμπαιναν, μετά βίας η ΝΔ θα είχε 120 βουλευτές.
Στις νέες εκλογές που θα γίνουν, μια μικρή αποχή εκ μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ λόγω εφησυχασμού, θα αρκούσε για να φτάσουν όλοι αυτά τα κόμματα το 3% έστω και εάν δεν πάρουν ούτε μία παραπάνω ψήφο!
Σε αυτήν την περίπτωση για να πάρει η ΝΔ ισχυρή πλειοψηφία και να πάρει όλο το bonus των 40  εδρών, θα απαιτηθεί πάλι ποσοστό άνω του 40%!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ΝΔ δεν πάει σε αυτές τις εκλογές με 146 βουλευτές και θέλει μόνο 5 για την αυτοδυναμία!
Ξεκινάει με ΜΗΔΕΝ βουλευτές όπως σε κάθε άλλες εκλογές!
Αυτό ξεκινούν τώρα να κυκλοφορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να πείσουν τους Νεοδημοκράτες ότι η αυτοδυναμία είναι πλέον δεδομένη και να αποθαρρύνουν πολλούς να πάνε να ξαναψηφίσουν.
Λένε ότι η ΝΔ είναι σίγουρα αυτοδύναμη με "μεγάλη πλειοψηφία" και τώρα δεν πρέπει να δώσουν παντοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ελπίζω αυτό να επισημανθεί από την επικοινωνιακή ομάδα της Παράταξης αλλά και από τους ομιλητές στα πάνελ των ΜΜΕ.
Εδώ στα ΜΚΔ εμείς κοινοποιούμε και ενημερώνουμε τους φίλους μας όπως κάναμε μέχρι τώρα και πετύχαμε αυτόν τον πολιτικό σεισμό που μιλάει όλη η Ευρώπη και όχι μόνο!
Θα είναι κρίμα για την Παράταξη και την Πατρίδα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα που γεμίσαμε με τόσο αγώνα, για να μην χάσουμε ένα μπάνιο!