Η εξαγγελία της δημιουργίας του ακτινοθεραπευτικού στο νοσοκομείο της Ρόδου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Μαντράκι έφερε χαμόγελα στους πολίτες της Ρόδου και των νησιών που εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε ένα πάγιο αίτημα αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Παύλο Πολάκη απέρριπτε διαρκώς.

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις προς τον κύριο Πολάκης ο βουλευτής Δωδεκανήσου τότε αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός έφερνε και ξανά έφερνε το θέμα αλλά η επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο είχαν ως τελικό αποτέλεσμα το ακτινοθεραπευτικό να μην γίνει στη Ρόδο και οι ασθενείς να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής προκειμένου να υποβληθούν στις ακτινοθεραπείες που είχαν ανάγκη οι καρκινοπαθείς.

Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σειρά πήρε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Είναι η πρώτη κυβέρνηση αυτή που αγκάλιασε αυτό το στόχο καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε απορρίψει πανηγυρικά το 2018 μέσα στο ξενοδοχείο Rodos Palace όταν είχε κάνει το αναπτυξιακό συνέδριο στη Ρόδο.

Η διεκδικητική μας γραμμή σήμερα έχει αποτελέσματα. Φέρνει πραγματικά και χειροπιαστά αποτελέσματα που τα βλέπει ο κόσμος».