«Εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα, δεν πρόκειται να καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι και η απαίτηση, θέλω να το τονίσω αυτό, που έχω από όλα τα στελέχη μας» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες».

Προειδοποίησε δε πως «θα αξιολογήσω πάρα πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν όλα τα στελέχη και έχω την απαίτηση να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έτρεξαν για τους εαυτούς τους. Κάποιοι έχουν και το πρόσθετο κίνητρο ότι μπορεί να εκλεγούν βουλευτές τώρα, με την ενισχυμένη αναλογική. Αλλά πολλοί που ήδη έχουν εκλεγεί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει ένας πολύ αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της πολιτικής τους δραστηριότητας στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Σχετικά με το επόμενο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους ή τις καλύτερες που θα επιθυμώ ανάλογα με το αντικείμενο. «Έχω πολύ καλές επαφές με τους ράφτες όλης της Αθήνας για να ξέρω ποιοι ράβουν κοστούμια» είπε χαριτολογώντας. Για να σπεύσει να συμπληρώσει σε σχέση με «αμετακίνητους». «Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και σημαντικότατο rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης κάποιου σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη» τόνισε. Υπενθύμισε ότι δεν έκανε δομικούς ανασχηματισμούς την προηγούμενη τετραετία, σημείωσε ωστόσο ότι μιλάμε για νέα κυβέρνηση.