Μετά την Πανευρωπαϊκή πρωτιά που κατάκτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε ρυθμό ανάπτυξης, η Eurostat ανακοίνωσε και την πρωτιά (της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, στην κατάταξη με βάση την μείωση της ανεργίας. 

Για το μέγα αυτό επίτευγμα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει: "Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όταν τα στοιχεία της Eurostat, σε μια περίοδο κατά την οποία οι προκλήσεις της εποχής έχουν σημαδέψει την πορεία της κάθε περιοχής της Ευρώπης με καθοριστικό τρόπο, μιλάνε απο μόνα τους.
Σε έναν τόπο στον οποίο ο δημόσιος διάλογος κατακλύζεται απο εμμονικές κραυγές μηδενισμού, έρχονται τα επίσημα στοιχεία, το ένα μετά το άλλο, για να επιβεβαιώσουν αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταλαβαίνει με τον απλό τρόπο που αυτή αποκωδικοποιεί τις αλλαγές στη ζωή της.
Συγχαρητήρια στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις των νησιωτικών κοινωνιών, σε αυτό το συντριπτικό, και σιωπηλό, κομμάτι της πατρίδας μας, για τον εξαιρετικό αγώνα τους.
Μας έκαναν για μία ακόμη φορά περήφανους και η δέσμευση μας απέναντι τους είναι να συνεχίσουμε να τους υπηρετούμε με πάθος και αφοσίωση στο σχέδιο που παράγει αποτελέσματα που διαχέονται στην κοινωνία. 

ΥΓ: Ετσι όπως το πάει η Eurostat, δεν θα την γλυτώσει την καταγγελία απο τις τοπικές μοιρολογίστρες".