Στην ανέγερση κατοικιών στα νησιά προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους μόνιμους κατοίκους και για όσους  μετακινούνται για εργασία, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, μιλώντας στο ΚΟΣΜΟΣ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, τον Ιούλιο θα είμαστε στην ολοκλήρωση της μεγάλης μελέτης που πραγματοποιούμε, οπότε το χρηματοοικονομικό μοντέλο θα είναι έτοιμο. 

Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί με τον πρωθυπουργό και έχουμε λάβει την έγκρισή του να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ στη συνέχεια θα  δούμε εαν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας για την υλοποιήσουμε. 

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως "στα Δωδεκάνησα υπάρχει γη που ανήκει στο δημόσιο. Στις Κυκλάδες, ωστόσο όχι.  Συνεπώς θεωρητικά στα Δωδεκάνησα μπορεί να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα με μικρότερη χρηματοδοτική επιβάρυνση από πλευράς του κράτους. Θέλουμε να πηγαίνουμε συγκροτημένα παρουσιάζοντας οργανωμένα τα επιχειρήματά μας. Το δημόσιο δεν συντηρεί τις υποδομές του με έναν σωστό τρόπο. Πρέπει αυτές οι υποδομές που θα δημιουργήσουμε να έχουν μία 24ωρη φύλαξη και συντήρηση 7 ημέρες την εβδομάδα. Η κύρια  κατεύθυνση που θέλουμε ιδανικά να καταλήξουμε είναι η στέγη στο δημόσιο τομέα ειδικά στα μικρά νησιά μας, να είναι δωρεάν” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.