Έχει κάθε λόγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία ενός έργου το οποίο ταλανίζει δεκαετίες το μεγαλύτερο κομμάτι της Ρόδου που αφορά την ύδρευση. Μετά από τεράστιες προσπάθειες και κοινή συμφωνία με τον Δήμο Ρόδου το εγχείρημα που ξεκίνησε φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο με αποτέλεσμα οι πολίτες της νότιας Ρόδου και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από Αφάντου έως το άλλο άκρο του νησιού, επιτέλους να έχουν άφθονο και καλό νερό όπως από το φράγμα Γαδουρά.

Με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει:

"Ενα πολύ μεγάλο έργο, αυτό της Υδρευσης Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Αφάντου, περνά στο επόμενο στάδιο.
Εφτασαν στο νησί οι σωληνώσεις των νέων δικτύων και οι δυσκολίες της περιόδου που προηγήθηκε, λόγω της αλλαγής τιμών πρώτων υλών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεπεράστηκαν.
Η δουλειά στο Νότιο Αιγαίο, δεν σταματά ποτέ. Παράλληλα και ταυτόχρονα με τις όποιες καταστάσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, η δουλειά δεν μένει πίσω.
Το έργο της ύδρευσης Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου κ Αφάντου, κινδύνευσε απο την εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών που έφερε η ενεργειακή κρίση αλλά δεν εγκαταλείφθηκε. Οπως γίνεται με όλα τα έργα σε κάθε νησί μας, το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη της Περιφέρειας μας είναι εκεί που οι καταστάσεις, οι συνθήκες, οι προκλήσεις, απαιτούν.
Ενα ακόμα όνειρο δεκαετιών, ένα ακόμα μεγάλο έργο ξεχασμένο και απο τον χρόνο, πέρασε στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του. Γιατί, κάποιοι λειτουργούν με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και πραγματικό ενδιαφέρον".