Απαντήσεις Δημήτρη Τσίκκη για την ΔΕΥΑΡ και παρέμβαση Κολιάδη στον αέρα του ΚΟΣΜΟΣ 93.8

Απαντήσεις στα όσα καταγγέλλουν τις τελευταίες μέρες ο Σωτήρης Βαγιανός και ο Αλέξανδρος Κολιάδης έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης,

Εξείρε το έργο του και μίλησε για την θητεία του κατά την οποία στην κρίση του κορονοϊού η ΔΕΥΑΡ δεν εισέπραξε τίποτα. Το 22-23 έγινε μια προσπάθεια είσπραξης από το παρελθόν οφειλών κατά την οποία εισπράχθηκαν περίπου 42.000.000 κάτι το οποίο αποκρύπτουν οι καταγγέλοντες υπογράμμισε ο κ. Τσίκκης.


ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σχετικά  με διαγραφές τόνισε ότι με το νόμο 5027/23 με νομοθετική ρύθμιση παραγράφεται κεφάλαιο μετά την 5ετία οπότε προέβησαν σε σχετικές κινήσεις είσπραξης και ρυθμίσεων για να μην χαθούν χρήματα από την ΔΕΥΑΡ, ενώ αυτοί οι διακανονισμοί των μεγάλων πελατών που έγιναν κατά τη θητεία του μπορούν να τεθούν και πάλι υπό διαπραγμάτευση από την νέα διοίκηση αναρωτώμενος για ποιο λόγω γίνεται τέτοιο θέμα.


ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Όσο αφορά τις επιταγές που γίνεται λόγος ο Δημήτρης Τρίκκης δήλωσε ότι υπάρχουν από παλιά επιταγές και αξιόγραφα που αφορούν πολύ παλαιότερες περιπτώσεις και αναρωτήθηκε γιατί τα φορτώνουν όλα στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Επεσήμανε ο κ Τσίκκης στη νέα δημοτική αρχή ότι η ΔΕΥΑΡ δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία και είναι υποχρεωμένη να επανεπενδύει τα όποια κέρδη ενώ υποστήριξε ότι κανένας πρόεδρος δεν έχει πρόσβαση στα ταμεία της ΔΕΥΑΡ όπως αφήνουν σήμερα να εννοηθεί.


ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στα υπονοούμενα του νέου προέδρου Σωτήρη Βαγιανού και του νέου Δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη περί των κριτηρίων προεκλογικά να ρυθμίσουν χρέη ο απερχόμενος πρόεδρος υποστήριξε ότι η επιτροπή επίλυσης διαφορών έχει εξετάσει 100αδες αιτήματα για διορθώσεις χωρίς καμία διάκριση και μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ακόμα μη και εκλεγμένοι αντιδήμαρχοι του κ. Κολιάδη.


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο Δημήτρης Τσίκκης υπερασπίστηκε την στάση του να μην γίνει καμία διακοπή κατά τη διάρκεια της θητείας του σε κανένα σπίτι σε σχέση με τα όσα ανυπόστατα υποστήριξε ο νέος Δήμαρχος για διακοπές νερού σε σπίτια της Μέγγαυλης.


ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Σχετικά με το πρόβλημα Αρχαγγέλου τόνισε την ένταξη του έργου της αντικατάστασης όλων των αγωγών του δικτύου στο πρόγραμμα Τρίτση ύψους 4.000.000 ευρώ από την δημοτική αρχή αρχή του Αντώνη Καμπουράκη.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΛΙΑΔΗ

Η διαγραφή κεφαλαίου είναι παράνομη επεσήμανε επεσήμανε ο κ. Κολιάδης και προέτρεψε να διαβάσει με πολύ προσοχή τον νόμο.

Σχετικά με τις επιταγές έχουμε 3.500.000 ευρώ για το 27-28-29 και γι αυτό δεν έχουν μπεί χρήματα στα ταμεία τόνισε και αναφέρθηκε προσωπικά στον κ Τσίκκη λεγοντας του ''Έχετε πρόβλημα γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ιδιωτικό συμφωνητικό ως πρόεδρος μόνος του'',  ενώ από την άλλη ο Κύριος Τσίκκης απάντησε ότι υπάρχει πάγια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου γι αυτό.

Δείτε την εκπομπή